Home » Geloof » Onze godsdienstklas Rooms-Katholiek

Onze godsdienstklas Rooms-Katholiek

Een heel fijne clini- clown- actie met de zesde leerjaren.

6 juni 2019

De leerlingen van het zesde leerjaar werkten eerst heel hard tijdens de carwash. Voor een 300 euro konden we het verlanglijstje voor het speelgoed van AZ- Groeninge volledig aanschaffen. Eerst verkleedden ze zich als clown. Daarna trokken we met speelgoedpakketten naar het ziekenhuis, waar we met open armen werden ontvangen. Onze sponsor Roos was ook van de partij. De zieke kinderen amuseerden zich met onze clowns, maar onze leerlingen genoten ook van alles !

Vierde leerjaren op stap met de honden uit het dierenasiel van Zwevegem.

23 mei 2019

De leerlingen van het vierde leerjaar wandelden met de honden uit het dierenasiel. Ze bezochten eerst alle dieren die daar vertoefden. In kleine groepjes zorgden ze voor hun hond ! Dank zij extra begeleiding van volwassenen(ouders, grootouders,…) konden we de dieren een extra wandeling bieden. Het was een fijne ervaring !

Spetterende carwash met de zesde leerjaren

15 mei 2019

De leerlingen van het zesde leerjaar zetten zich heel hard in om auto’ s te wassen ! Er waren veel bezoekers, familieleden, buren,… op onze actie af gekomen ! Heel enthousiast wasten ze alle wagens ! De opbrengst zal super welkom zijn voor het kinderziekenhuis in het AZ- Groeninghe Kortrijk. Want met de centen kopen we speelgoed voor de afdeling ! Het ziekenhuis maakt hun wensen duidelijk en wij kopen het aan ! Bedankt aan allen die onze actie steunden !

Weg met de voedselverspilling: voedselactie met de vijfde leerjaren

25 april 2019

De leerlingen konden ervaren hoeveel voedsel die dag zou in de afvalcontainer terecht zou komen. De GB van Avelgem werkte mee om het voedsel dat juist op de vervaldag was, mee te geven aan onze leerlingen. We bakten taarten, maakten soep, lekkere fruitsalade, aten yoghurts en nog veel meer !

Thibault trakteerde met pannenkoeken voor zijn verjaardag

31 maart 2019

Zes jaar lang trakteerde Thibault met pannenkoeken in de godsdienstklas. Hij verjaart namelijk rond Maria Lichtmis en de traditie bestaat er om dan pannenkoeken te eten. Zijn mama bakte er op los en de leerlingen genoten van het lekkers ! Een beetje praktische regeling en alles verliep super goed !

Derde instapviering voor de ‘Eerste Communicanten’

31 maart 2019

De kinderen van het eerste leerjaar beleefden een toffe instapviering. Ze lieten de boom tot leven komen met hun bloemen, hun bladeren en nog veel meer !

Een fijne tweede instapviering voor het eerste leerjaar

27 januari 2019

De kinderen beleefden een feestelijke tweede instapviering ! Met toeters, bloemenhalsbanden, kaarsjes… bruidskoppeltjes,…

Het was heel fijn !!!

Warme momenten van de zesde leerjaren, samen met de bewoners van het woon- en zorgcentrum Ter Meersch.

20 december 2018

De leerlingen van het zesde leerjaar beleefden warme momenten met de mensen in het woon- en zorgcentrum. Ze spaarden voor geschenkjes en schreven kaartjes met fijne kerstwensen. Iedereen voelde zich super goed ! Het was een namiddag om nooit te vergeten !

Leerlingen nemen deel aan de kinderwoorddienst in de kerk.

29 november 2018

Boeiende interlevensbeschouwelijke uitstap met de zesde leerjaren.

29 november 2018

]De leerlingen van de drie zesde leerjaren trokken naar de moskee en naar de protestantse kerk. Ze leerden over de muren heen kijken naar elkaars plaats van samenkomst. Ze verkenden op een ruime manier omgaan met diversiteit. Binnenkort leren ze ook ‘ het huis van de mens ‘ kennen en de katholieke kerk.

De leerlingen van het eerste leerjaar konden nieuwsgierig binnen in de kerk kijken.

4 november 2018

De leerlingen konden in alle hoekjes en kantjes kijken in dat grote kerkgebouw. Het was interessant om te zien !

2906 We ontvingen een cheque van € 1470

29 juni 2018

Onze school nam het voorbije schooljaar onder de leiding van juf Ine (leerkracht Zedenleer en coördinator) deel aan de actie “Mooimakers”. De missie was én is: Elke plek is wel voor iemand belangrijk, dus gooi je afval niet op de grond. Samen met juf Mieke (Katholieke Godsdienst) werd er maandelijks een actie op poten gezet. Als beloning kregen we van de actie Mooimakers een cheque ter waarde van € 1470. Dit bedrag gaat naar de verdere vergroening van onze school (MOS-beleid). Proficiat aan juf Ine (coördinator) en juf Mieke én bedankt aan onze leerlingen.

Clini- clown actie met de leerlingen van het zesde leerjaar in het kinderziekenhuis van Kortrijk.

19 juni 2018

De opbrengst van de carwash werd weer goed besteed om speelgoed aan te bieden aan de kinderafdeling van het AZ te Kortrijk. We mochten ook een vroegere collega van onze school verwelkomen. Roos sponsorde onze actie door haar aanwezigheid en haar extra centen. Hartelijk bedankt hiervoor !  De leerlingen, verkleed als clown,  konden de zieke kinderen aangenaam verrassen. Samen bedachten ze allerlei spelletjes. Ze hadden een leuke tijd samen !

Wandelen met de honden uit het dierenasiel van Zwevegem.

10 juni 2018

Het was een fijne sterke ervaring voor de leerlingen van het vierde leerjaar om te mogen wandelen met een hond uit het dierenasiel !

Er ontstond een sterke band tussen de kinderen en de honden ! De leerlingen die bang waren van de honden, verzorgden de poezen en de konijntjes.

Dank zij de extra begeleiding van de ouders en de grootouders lukte het prima om de dieren goed in toom te houden ! Dank hiervoor !

Handen uit de mouwen met onze carwash !

17 mei 2018

De leerlingen uit het zesde leerjaar wasten heel veel auto’s voor het goede doel ! Tijdens het thema : Engagement en verantwoordelijkheid, pasten ze concreet toe wat ze leerden ! Ze zetten zich heel hard in om al de auto’s te wassen ! Met de opbrengst kopen we speelgoed om naar het kinderziekenhuis te brengen tijdens onze clini-clown actie.

0105 Data vieringen volgend schooljaar

1 mei 2018

Hier volgen de data voor het schooljaar 2018-2019:

 • zaterdag 27 april 2019 om 16.30u: Plechtige Communie (deelgemeenten Groot-Avelgem en randgemeenten)
 • zondag 28 april 2019 om 10.30u: Plechtige Communie (centrumgemeente Avelgem)
 • zondag 12 mei 2019 om 11.00u: Eerste Communie
 • zondag 9 juni 2019: Lentefeest (eerste leerjaren) en Feest Vrijzinnige Jeugd

Voedselactie in samenwerking met GB Avelgem en de vijfde leerjaren.

22 maart 2018

Tijdens de vasten is één van de belangrijke uitdagingen, solidair zijn met de arme mensen uit de ‘derde wereld’ en ook de mensen dichtbij. Door ons westers consumptiegedrag wordt er te veel en te vlug voedsel weggegooid, terwijl er zoveel armoede is op de wereld.

De leerlingen mochten de producten ophalen die op maandag 19 maart zouden worden weggegooid in de container. Die producten zouden we verwerken tot lekkere taarten, fruitsalade, soep, …. dessertje. En dan maar lekker smullen ! We waren verrast dat we zoveel meekregen. Een volle kar met massa’s yoghurts, veel brood, allerlei groenten, aardbeien en nog veel soorten fruit. De leerlingen maakten een sterke ervaring van bewustwording mee, ze amuseerden zich enorm met alles klaar te maken en het was nog super lekker ook !

Een warm bezoek aan de bejaarden in het woon- en zorgcentrum Ter Meersch door de zesde leerjaren !

20 december 2017

Tijdens de donkerste dagen brachten de zesde leerjaren een beetje licht en warmte bij de mensen in het woon- en zorgcentrum ‘Ter Meersch’ in Avelgem ! Ze gaven een geschenkje en schreven warme kerstwensen op hun kaartjes ! Het waren fijne momenten samen !

Interlevensbeschouwelijke uitstap met de zesde leerjaren.

6 december 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar maakten een verrijkende namiddag mee ! We bezochten de protestantse kerk, de moskee en het huis van de mens. Later zullen we ook de katholieke kerk bezoeken. Over de grenzen heen kijken, versterkt de verbondenheid.

Leuke momenten tijdens de kinderwoorddienst in de kerk.

16 november 2017

Het was leuk om met vele anderen samen te werken !

Een fijn kerkbezoek voor de eerste leerjaren !

5 november 2017

De leerlingen van het eerste leerjaar snuisterden vol interesse in het kerkgebouw ! Ze ontdekten veel nieuwe dingen ! Hun vraagjes werden beantwoord.

Bowlen als afsluiter !

22 juni 2017

Ja, ontspannend samen een leuke activiteit doen op het einde van het zesde leerjaar, is wel tof !

De cliniclown- actie van het zesde leerjaar

22 juni 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar hadden het hart op de juiste plaats ! Ze verkleedden zich eerst als clown, om daarna met de speelgoedpakketten naar de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kortrijk te gaan. Daar werden we heel positief onthaald. Daarna speelden de leerlingen met kinderen die in het ziekenhuis lagen !

Auto’s wassen voor het goede doel !

8 juni 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar zetten zich heel hard in om alle auto’s te wassen ! Ze gaven het niet op ondanks het snikhete weer ! Ze toonden engagement en verantwoordelijkheid ! Tof !

Carwash voor het goede doel 2017

7 juni 2017

De leerlingen uit de zesde leerjaren hebben het hart op de juiste plaats. Onder leiding van juf Mieke, leerkracht Katholieke Godsdienst, organiseerden ze op vrijdagnamiddag een carwash op de parking van de school voor ouders, personeelsleden en sympathisanten. Met de opbrengst van de carwash kopen de leerlingen  speelgoed.  Op maandagnamiddag 12 juni trekken de leerlingen – verkleed als “cliniclowns” en met het speelgoed onder de arm – naar de campus AZ Groeninge in Kortrijk en brengen daar een bezoek aan de kinderafdeling.

Bezoek van dierenasiel Zwevegem met de vierde leerjaren

25 maart 2017

De leerlingen van het vierde leerjaar konden horen dat het heel belangrijk is dat we veel zorg moeten dragen voor onze dieren ! Als we kiezen voor ‘dieren’ dan hebben we een verantwoordelijkheid voor hen. Jammer dat er veel mensen, dit niet doen en hun honden, poezen, konijntjes,…brengen of laten brengen naar het dierenasiel ! Gelukkig werken vele vrijwillige mensen mee om voor die dieren te zorgen, ermee te wandelen,… De leerlingen van het vierde konden genieten van een mooie wandeling met de honden. Er stapten ook veel ouders en grootouders mee tijdens de wandeling ! We verwenden de dieren met onze cadeautjes,… Een dag om niet vlug te vergeten !

Een warm bezoek aan bejaarden in Ter Meersch Avelgem

22 december 2016

Het was fijn te genieten van de warme contacten die er waren tussen de bejaarden en de leerlingen van het zesde leerjaar. We maakten snoeppotjes en schreven fijne wensen. De mensen waren blij en de kinderen genoten enorm.

Interlevensbeschouwelijke uitstap

22 december 2016

Het zesde leerjaar ging op bezoek naar elkaars huis van samenkomst !

We slopen de muren en luisterden geboeid naar de getuigenissen ! Het was een verrijkende namiddag ! Open communicatie is echt wel fijn !

Eerste instapviering voor de eerste communicantjes 2016

24 november 2016

De eerste instapviering was heel fijn ! De kerk zat volledig vol en we moesten stoelen bijzetten ! Ik zag alleen maar blije gezichtjes met een kroontje op ! Tof !

http://www.bsdetoekomst.be/eerste-instapviering-voor-de-eerste-communicantjes-2016/

 

onze clini-clown-actie

17 juni 2016

We maakten de afdeling van AZ-Groeninge heel gelukkig met ons speelgoed ! De kinderen die er opgenomen waren, genoten van de spelletjes en de leuke activiteiten met de clowns ! Het was voor iedereen echt fijn !

Wat eten we vandaag ?

 • 18 oktober 2019

  Soep van de dag
  Lasagne
  Stokboord
  Dessert

Volg ons op…

Onze klassen op Facebook

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn