Home » Geloof » Onze godsdienstklas Rooms-Katholiek

Klaar voor het nieuwe schooljaar…..

Alle info voor het nieuwe schooljaar kan je terugvinden bij het menu “Onze praktische info” en “Welkom”

Basisschool De Toekomst
Kerkhofstraat 51
8580 Avelgem
T 056 65 01 40
T 056 65 01 41
info@bsdetoekomst.be

De zorgcoördinator
Juf Annelies
M 0478 69 67 78
T 056 65 01 45
annelies.anckaert@g-o.be

Het zorgteam
Juf Inneke, juf Julie en juf Corry
T 056 65 01 48

Onze godsdienstklas Rooms-Katholiek

2906 We ontvingen een cheque van € 1470

29 juni 2018

Onze school nam het voorbije schooljaar onder de leiding van juf Ine (leerkracht Zedenleer en coördinator) deel aan de actie “Mooimakers”. De missie was én is: Elke plek is wel voor iemand belangrijk, dus gooi je afval niet op de grond. Samen met juf Mieke (Katholieke Godsdienst) werd er maandelijks een actie op poten gezet. Als beloning kregen we van de actie Mooimakers een cheque ter waarde van € 1470. Dit bedrag gaat naar de verdere vergroening van onze school (MOS-beleid). Proficiat aan juf Ine (coördinator) en juf Mieke én bedankt aan onze leerlingen.

Clini- clown actie met de leerlingen van het zesde leerjaar in het kinderziekenhuis van Kortrijk.

19 juni 2018

De opbrengst van de carwash werd weer goed besteed om speelgoed aan te bieden aan de kinderafdeling van het AZ te Kortrijk. We mochten ook een vroegere collega van onze school verwelkomen. Roos sponsorde onze actie door haar aanwezigheid en haar extra centen. Hartelijk bedankt hiervoor !  De leerlingen, verkleed als clown,  konden de zieke kinderen aangenaam verrassen. Samen bedachten ze allerlei spelletjes. Ze hadden een leuke tijd samen !

Wandelen met de honden uit het dierenasiel van Zwevegem.

10 juni 2018

Het was een fijne sterke ervaring voor de leerlingen van het vierde leerjaar om te mogen wandelen met een hond uit het dierenasiel !

Er ontstond een sterke band tussen de kinderen en de honden ! De leerlingen die bang waren van de honden, verzorgden de poezen en de konijntjes.

Dank zij de extra begeleiding van de ouders en de grootouders lukte het prima om de dieren goed in toom te houden ! Dank hiervoor !

Handen uit de mouwen met onze carwash !

17 mei 2018

De leerlingen uit het zesde leerjaar wasten heel veel auto’s voor het goede doel ! Tijdens het thema : Engagement en verantwoordelijkheid, pasten ze concreet toe wat ze leerden ! Ze zetten zich heel hard in om al de auto’s te wassen ! Met de opbrengst kopen we speelgoed om naar het kinderziekenhuis te brengen tijdens onze clini-clown actie.

0105 Data vieringen volgend schooljaar

1 mei 2018

Hier volgen de data voor het schooljaar 2018-2019:

  • zaterdag 27 april 2019 om 16.30u: Plechtige Communie (deelgemeenten Groot-Avelgem en randgemeenten)
  • zondag 28 april 2019 om 10.30u: Plechtige Communie (centrumgemeente Avelgem)
  • zondag 12 mei 2019 om 11.00u: Eerste Communie
  • zondag 9 juni 2019: Lentefeest (eerste leerjaren) en Feest Vrijzinnige Jeugd

Voedselactie in samenwerking met GB Avelgem en de vijfde leerjaren.

22 maart 2018

Tijdens de vasten is één van de belangrijke uitdagingen, solidair zijn met de arme mensen uit de ‘derde wereld’ en ook de mensen dichtbij. Door ons westers consumptiegedrag wordt er te veel en te vlug voedsel weggegooid, terwijl er zoveel armoede is op de wereld.

De leerlingen mochten de producten ophalen die op maandag 19 maart zouden worden weggegooid in de container. Die producten zouden we verwerken tot lekkere taarten, fruitsalade, soep, …. dessertje. En dan maar lekker smullen ! We waren verrast dat we zoveel meekregen. Een volle kar met massa’s yoghurts, veel brood, allerlei groenten, aardbeien en nog veel soorten fruit. De leerlingen maakten een sterke ervaring van bewustwording mee, ze amuseerden zich enorm met alles klaar te maken en het was nog super lekker ook !

Een warm bezoek aan de bejaarden in het woon- en zorgcentrum Ter Meersch door de zesde leerjaren !

20 december 2017

Tijdens de donkerste dagen brachten de zesde leerjaren een beetje licht en warmte bij de mensen in het woon- en zorgcentrum ‘Ter Meersch’ in Avelgem ! Ze gaven een geschenkje en schreven warme kerstwensen op hun kaartjes ! Het waren fijne momenten samen !

Interlevensbeschouwelijke uitstap met de zesde leerjaren.

6 december 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar maakten een verrijkende namiddag mee ! We bezochten de protestantse kerk, de moskee en het huis van de mens. Later zullen we ook de katholieke kerk bezoeken. Over de grenzen heen kijken, versterkt de verbondenheid.

Leuke momenten tijdens de kinderwoorddienst in de kerk.

16 november 2017

Het was leuk om met vele anderen samen te werken !

Een fijn kerkbezoek voor de eerste leerjaren !

5 november 2017

De leerlingen van het eerste leerjaar snuisterden vol interesse in het kerkgebouw ! Ze ontdekten veel nieuwe dingen ! Hun vraagjes werden beantwoord.

Bowlen als afsluiter !

22 juni 2017

Ja, ontspannend samen een leuke activiteit doen op het einde van het zesde leerjaar, is wel tof !

De cliniclown- actie van het zesde leerjaar

22 juni 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar hadden het hart op de juiste plaats ! Ze verkleedden zich eerst als clown, om daarna met de speelgoedpakketten naar de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kortrijk te gaan. Daar werden we heel positief onthaald. Daarna speelden de leerlingen met kinderen die in het ziekenhuis lagen !

Auto’s wassen voor het goede doel !

8 juni 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar zetten zich heel hard in om alle auto’s te wassen ! Ze gaven het niet op ondanks het snikhete weer ! Ze toonden engagement en verantwoordelijkheid ! Tof !

Carwash voor het goede doel 2017

7 juni 2017

De leerlingen uit de zesde leerjaren hebben het hart op de juiste plaats. Onder leiding van juf Mieke, leerkracht Katholieke Godsdienst, organiseerden ze op vrijdagnamiddag een carwash op de parking van de school voor ouders, personeelsleden en sympathisanten. Met de opbrengst van de carwash kopen de leerlingen  speelgoed.  Op maandagnamiddag 12 juni trekken de leerlingen – verkleed als “cliniclowns” en met het speelgoed onder de arm – naar de campus AZ Groeninge in Kortrijk en brengen daar een bezoek aan de kinderafdeling.

Bezoek van dierenasiel Zwevegem met de vierde leerjaren

25 maart 2017

De leerlingen van het vierde leerjaar konden horen dat het heel belangrijk is dat we veel zorg moeten dragen voor onze dieren ! Als we kiezen voor ‘dieren’ dan hebben we een verantwoordelijkheid voor hen. Jammer dat er veel mensen, dit niet doen en hun honden, poezen, konijntjes,…brengen of laten brengen naar het dierenasiel ! Gelukkig werken vele vrijwillige mensen mee om voor die dieren te zorgen, ermee te wandelen,… De leerlingen van het vierde konden genieten van een mooie wandeling met de honden. Er stapten ook veel ouders en grootouders mee tijdens de wandeling ! We verwenden de dieren met onze cadeautjes,… Een dag om niet vlug te vergeten !

Een warm bezoek aan bejaarden in Ter Meersch Avelgem

22 december 2016

Het was fijn te genieten van de warme contacten die er waren tussen de bejaarden en de leerlingen van het zesde leerjaar. We maakten snoeppotjes en schreven fijne wensen. De mensen waren blij en de kinderen genoten enorm.

Interlevensbeschouwelijke uitstap

22 december 2016

Het zesde leerjaar ging op bezoek naar elkaars huis van samenkomst !

We slopen de muren en luisterden geboeid naar de getuigenissen ! Het was een verrijkende namiddag ! Open communicatie is echt wel fijn !

Eerste instapviering voor de eerste communicantjes 2016

24 november 2016

De eerste instapviering was heel fijn ! De kerk zat volledig vol en we moesten stoelen bijzetten ! Ik zag alleen maar blije gezichtjes met een kroontje op ! Tof !

http://www.bsdetoekomst.be/eerste-instapviering-voor-de-eerste-communicantjes-2016/

 

onze clini-clown-actie

17 juni 2016

We maakten de afdeling van AZ-Groeninge heel gelukkig met ons speelgoed ! De kinderen die er opgenomen waren, genoten van de spelletjes en de leuke activiteiten met de clowns ! Het was voor iedereen echt fijn !

de carwash van de zesde leerjaren was een echt succes !

17 juni 2016

Vele mensen wilden onze actie steunen ! We werkten heel hard en de opbrengst voor de kinderafdeling van AZ- Groeninge was heel goed ! De leerlingen zetten zich in !

Leerlingen worden cliniclowns

4 juni 2016

Met de opbrengst van de carwash (€ 250) kochten de leerlingen 6de leerjaren speelgoed bij Huis Vanschaemelhout in Heestert die op hun beurt ook voor enkele extra’s zorgden. Gisteren trokken de leerlingen – verkleed als “cliniclowns” en met het speelgoed onder de arm – naar de campus AZ Groeninge in Kortrijk: kinderafdeling.

 

Met het zesde leerjaar naar het bejaardentehuis ‘Ter Meersch’

29 december 2015

Verrijkende inter-levensbeschouwelijke uitstap met de zesde leerjaren.

30 november 2015

Het was een boeiende uitstap ! We keken over de ‘muren’ en we bezochten elkaars plaatsen van samenkomst ! Er was een open communicatie tussen de verschillende levensbeschouwingen !

11.11.11.-actie voor herhaling vatbaar

17 september 2015

Het vierde leerjaar kon met de gekregen voedingsmiddelen(op de vervaldatum) van de GB, die toch in de vuilnis-container zou belanden, nog heel lekkere dingen koken en bakken ! Het was een ervaring om nooit te vergeten !

Volg ons op

Link to my Facebook Page
Link to my Twitter Page
Link to my Youtube Page

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn