Home » Onze klassen » Onze kleuterklassen » Jules klas A

Jules klas A

De klas van Juf Joke Ceulemans

Klik op de foto voor een grotere afbeelding


Wij werken aan de toekomst

Om mee te zijn in de digitale wereld zijn wij aan het experimenteren met een klaspagina op Facebook. Volg ons, vind ons leuk en deel naar hartenlust 🙂

De eerste schooldag: 1 september 2017

2 september 2017

De eerste schooldag is alweer achter de rug. Elk jaar is deze gelegenheid opnieuw een spannend moment voor de leerlingen, de ouders én voor de schoolteamleden. Alle 465 leerlingen werden gisteren in een kleurrijke & warme ontvangst verwelkomd door de leden van het Oudercomité. De dertig nieuwe leerlingen werden extra in de bloemetjes gezet.

Ook dit jaar willen we ervoor zorgen dat elke leerling met veel plezier & met een grote portie leergierigheid naar school komt. Daarvoor zullen alle schoolteamleden elke dag opnieuw hun uiterste best doen om een omgeving te creëren waar alle kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn en hun talenten verder te kunnen ontplooien.

Verspreid jij onze missie verder? Want we kunnen dit alleen samen waarmaken.

Met Jules naar de boerderij

5 juni 2017

Jules die is heel nieuwsgierig naar al de soorten dieren op de boerderij, ook de kinderen in de klas wilden wel eens weten welke dieren er daar allemaal leven. We maakten kennis met de koe, de kip, het paard, het varken, het schaap, …. We vonden het super om te leren dat een schaap 4 poten heeft en een kip 2, dat de kip eitjes kan leggen en dat er daar kuikentjes uit komen, dat de dieren lekkere graantjes lusten en dat de boer die dieren allemaal verzorgd. Dit mochten we ook allemaal zelf bekijken op de kinderboerderij, met grote ogen keken de kinderen naar al die dieren en ze mochten de dieren zelfs aaien en er soms ook op zitten. Het was een groot avontuur!!!!

 

Extra ondersteuning in de Jules-klassen

16 maart 2017

We hebben zeer goed nieuws: doordat we meer leerlingen op school hebben, krijgen we een aantal uren extra die we gebruiken om onze peuters en kleuters in de Jules-klassen extra te begeleiden. Het komt erop neer dat we sinds deze week de Jules-klas D kunnen openen.

Waarom is dit goed nieuws? Wel, een extra juf, namelijk Juf Emmely neemt op een aantal vaste momenten per week de 6 oudste kapoenen uit de Jules-klas A, de Jules-klas B en de Jules-klas C apart. Tussen de krokus- en de paasvakantie gebeurt dat drie halve dagen per week. Na de paas- en hemelvaartvakantie kan dat nog meer dan drie halve dagen per week zijn.

Het lokaal van de Jules-klas D bevindt zich in hetzelfde gebouw als de Jules-klas A en B. De vier Jules-klassen werken volledig parallel. Dit wil dus zeggen dat in alle klassen dezelfde thema’s behandeld worden en dezelfde activiteiten worden uitgevoerd. Er is geen enkel onderscheid tussen de A- , B–, C- of D-klas.

Gevoelens rond Carnaval

15 maart 2017

Bij Carnaval komen er veel gevoelens naar buiten: blij zijn, verdrietig, mss een beetje bang en soms ook boos. In de klas mochten de kinderen gevoelens tonen en ervaren via muziek en schilderen en met elkaar. Er waren hele leuke momenten met als afsluiter Alles op zijn Kop en de Papa Chico Show!

Kleine Muis zoekt een huis

15 maart 2017

Kleine muis zoekt een huis: een mooi verhaaltje rond het thema gaatjes. Kleine Muis ziet een appel, ze wil die graag meenemen in haar huisje, maar merkt dat haar huisje te klein is. Ze gaat op zoek naar een ander huisje en komt zo de mol, het konijn, de das en de beer tegen. Telkens willen ze Muis niet helpen, want hun huis is veel te klein voor haar en de appel. Terwijl ze op zoek is, kijkt ze iedere keer binnen in het hol via een gaatje. En van al dat zoeken krijgt Muis honger en eet zo helemaal de appel op. Op het einde komt ze terug in haar holletje en merkt ze dat de appel er toch in past.

Bij dit verhaal hebben we veel gewerkt rond gaatjes: gaatjes ontdekken, holletjes maken, een verteltafel knutselen, muisjes knutselen, een gaatjesdoos knutselen, …

Gsm stuk

15 maart 2017

Doordat ik de foto’s van de kindjes neem met mijn gsm en mijn gsm stuk is, mis ik foto’s van bepaalde thema’s. Sorry daarvoor!!!

K1 – Hopsakee!

18 december 2016

Mmmmm…Lekker fruit!!

13 november 2016

Jules die eet heel graag fruit en wou graag samen met de kindjes van de klas veel soorten fruit proeven. Maar waar moeten wij nu fruit halen? In de winkel natuurlijk…. Samen op pad naar de fruitboer, wat was dat plezant!!! We moesten wel goed oppassen want we stapten langs een drukke weg. Maar de kleuters hebben dit supergoed gedaan. We hebben sinaasappels, mandarijnen, appels, peren, kiwi’s, meloenen, bananen en druiven gekocht. En natuurlijk hebben we van dit alles geproefd, mmmmmm…, wat was dat lekker. Samen met de juf hebben we dan nog sinaasappelsap gemaakt, fruitsalade en appelmoes. De appelmoes vond Jules het lekkerst!! Naast al dat proeven hebben we ook gespeeld in de klas en natuurlijk ook geknutseld. Het was superleuk!!!

Met Jules naar de klas en Jules is jarig

13 november 2016

Na een welverdiende, grote, leuke, … zomervakantie zijn we terug naar de klas vertrokken. Wat vonden we het leuk!!! Ook Jules mocht terug mee. Die was ook heel blij dat hij terug  kon spelen met al zijn vriendjes.

Na een tijdje was het dan Jules zijn verjaardag. We hebben de klas versierd, we hebben uitnodigingen gemaakt, we hebben kronen geschilderd, we hebben gedanst en vooral veel feest gevierd. Jules was superfier!!!

K1 & K2 – Poppenkast ‘Worteltaart voor Jules’

8 oktober 2016

K1 – Verjaardagsfeestje Jules

8 oktober 2016

K1 & K2 – Poppenkast ‘strapdag’

16 september 2016

Sportdag voor onze kleuters

25 juni 2016

Fietsen, reuzenrups, disco-bal (springkasteel), visspel, reuzenvoetbaldoel, … enthousiaste leerkrachten én de zon. Kortom, alles was van de partij.

Carla de kip legt een ei

5 april 2016

Wiede wiede waatjes, overal gaatjes

5 april 2016

Uitstap: De bib

1 april 2016

Samen leren samenleven

26 maart 2016

SamenLerenSamenleven-magenta-2lijnen

Dinsdag 22 maart was een zwarte dag. Verbijstering, afschuw, verdriet. We zijn erg geschokt en geraakt door de gebeurtenissen en leven mee met alle getroffen families.

Maar, we geven niet op. Nooit. Samen komen we dit te boven. Schouder aan schouder bouwen we aan die samenleving.

Donderdagmiddag hielden we in onze school om 13.00u een minuut stilte om de slachtoffers van de terreuraanslagen in onze hoofdstad te herdenken.

Meer dan ooit zullen we ons inzetten om het pedagogisch project van onze school, waarvan SAMEN LEREN SAMENLEVEN hét sleutelbegrip is, te realiseren.

Onze leerlingen dromen van een mooie toekomt, van een mooie wereld. Laat ons er samen werk van maken.

Warme sfeerbeelden (van de afgelopen week) die illustreren hoe we in onze school SAMEN LEREN SAMENLEVEN proberen te realiseren, verschenen daarom vandaag op onze website: de allerkleinsten aan het sporten, de wereldwaterdag, het voetbaltornooi 5de en 6de leerjaar en de gemeentelijke opruimactie.

Ballonnenfeest, heel veel kleuren !

16 februari 2016

Hatsjie, Jules niest ! + Verjaardag Leon

16 februari 2016

Welkom Sint en Piet + Verjaardag Evi

16 februari 2016

Welkom in onze klas, Nander!

3 januari 2016

Heel wat drukte in onze klas: het verwelkomen van ons nieuw vriendje ‘Nander’, verjaardag van Noud vieren en ons spectaculair optreden voorbereiden.

Hopsakee

30 december 2015

Kerstfeest in de klas

30 december 2015

Thema: Jules ontdekt het bos

2 november 2015

Thema: Jules in het bos

21 oktober 2015

De kapoenen uit de Jules-klassen bezochten vandaag het bos.

Thema: Hoera, Jules is jarig!

11 oktober 2015

3 weken lang hebben we ons voorbereid op de verjaardag van onze klaspop Jules. Dit hebben we natuurlijk op het einde gevierd met lekkere zelfgemaakte cupcakes en een leuk feestje.

De eerste schoolweek…

5 september 2015

De eerste schoolweek is goed verlopen, hier vinden jullie al enkele foto’s. Na het thema kunnen jullie vele foto’s bewonderen…

Volg ons op…

Onze klassen op Facebook

JA JB JC K3AB
1A 1B 2A 2B 2C
3A 3B 3C 4AB  
5AB 5C 6ABC
Zedenleer
Opvang OKEE
K2AB en godsdienst hebben een actuele klaspagina

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn