Home » Onze klassen » Onze kleuterklassen » Jules-klas C

Jules-klas C

De klas van Juf Sharon Depauw

Klik op de foto voor een grotere afbeelding

Thema: Tikke takke regen…

26 oktober 2017

 

Thema: Hiep hiep hoera! Jules is jarig!

6 oktober 2017

Thema: met mijn boekentas naar de klas

12 september 2017

De eerste schooldag: 1 september 2017

2 september 2017

De eerste schooldag is alweer achter de rug. Elk jaar is deze gelegenheid opnieuw een spannend moment voor de leerlingen, de ouders én voor de schoolteamleden. Alle 465 leerlingen werden gisteren in een kleurrijke & warme ontvangst verwelkomd door de leden van het Oudercomité. De dertig nieuwe leerlingen werden extra in de bloemetjes gezet.

Ook dit jaar willen we ervoor zorgen dat elke leerling met veel plezier & met een grote portie leergierigheid naar school komt. Daarvoor zullen alle schoolteamleden elke dag opnieuw hun uiterste best doen om een omgeving te creëren waar alle kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn en hun talenten verder te kunnen ontplooien.

Verspreid jij onze missie verder? Want we kunnen dit alleen samen waarmaken.

Sportdag 2017

19 juni 2017

Thema: met Jules naar de boerderij

8 juni 2017

Op schoolreis naar de boerderij

22 mei 2017

Thema piraten

16 mei 2017

Thema: gekleurde eitjes

31 maart 2017

Prettige vakantie!!

Extra ondersteuning in de Jules-klassen

16 maart 2017

We hebben zeer goed nieuws: doordat we meer leerlingen op school hebben, krijgen we een aantal uren extra die we gebruiken om onze peuters en kleuters in de Jules-klassen extra te begeleiden. Het komt erop neer dat we sinds deze week de Jules-klas D kunnen openen.

Waarom is dit goed nieuws? Wel, een extra juf, namelijk Juf Emmely neemt op een aantal vaste momenten per week de 6 oudste kapoenen uit de Jules-klas A, de Jules-klas B en de Jules-klas C apart. Tussen de krokus- en de paasvakantie gebeurt dat drie halve dagen per week. Na de paas- en hemelvaartvakantie kan dat nog meer dan drie halve dagen per week zijn.

Het lokaal van de Jules-klas D bevindt zich in hetzelfde gebouw als de Jules-klas A en B. De vier Jules-klassen werken volledig parallel. Dit wil dus zeggen dat in alle klassen dezelfde thema’s behandeld worden en dezelfde activiteiten worden uitgevoerd. Er is geen enkel onderscheid tussen de A- , B–, C- of D-klas.

Thema: Jules viert carnaval (gevoelens)

1 maart 2017

Kleine muis zoekt een huis

15 februari 2017

Thema: dag lieve Kerstman

23 december 2016

K1 – Hopsakee!

18 december 2016

Thema schoenen

12 december 2016

Thema open en toe

28 november 2016

Mmm…Lekker fruit!

28 oktober 2016

Mmm…Lekker fruit! Fruit waarnemen door te ruiken, voelen en proeven. Voor we het kunnen waarnemen, moeten we eerst fruit kopen in de winkel. We maken een boodschappenlijst en gebruiken deze tijdens onze bezoek aan de fruitwinkel. Zo vergeten we niks mee te brengen. Met de 9 soorten fruit die we kopen, maken we sinaasappelsap, fruitsalade en appelmoes. We kiezen een fruit die we het liefste eten en knutselen deze in de klas.  

Hoera! Jules is jarig

25 oktober 2016

Hoera! Jules is jarig, dat moeten we vieren in de klas! Wat hebben we allemaal nodig voor een feestje? We maken een uitnodiging voor Jules zijn feestje, versieren de taart met plasticine, tellen de kaarsjes op de taart, bakken een cake als cadeau voor Jules en maken heerlijke milkshake.  

Met Jules naar school

25 oktober 2016

De eerste weken van het nieuwe schooljaar staat vooral het leren kennen van de hoeken in de klas en leren kennen van ons eigen symbool en dat van onze vriendjes centraal. Daarnaast hebben we ook heel wat zoekspelletjes gedaan. In de knutselhoek hebben we een handpopje van Jules geknutseld en ook in de kring hebben we allerlei activiteiten gedaan, zoals prentkijken en een bewegingsspel met boekentassen. 

K1 & K2 – Poppenkast ‘strapdag’

16 september 2016

Sportdag voor onze kleuters

25 juni 2016

Fietsen, reuzenrups, disco-bal (springkasteel), visspel, reuzenvoetbaldoel, … enthousiaste leerkrachten én de zon. Kortom, alles was van de partij.

Thema: Pasen

1 april 2016

Uitstap: De bib

1 april 2016

Thema: Gaatjes

1 april 2016

Thema: Jules is ziek

1 april 2016

Samen leren samenleven

26 maart 2016

SamenLerenSamenleven-magenta-2lijnen

Dinsdag 22 maart was een zwarte dag. Verbijstering, afschuw, verdriet. We zijn erg geschokt en geraakt door de gebeurtenissen en leven mee met alle getroffen families.

Maar, we geven niet op. Nooit. Samen komen we dit te boven. Schouder aan schouder bouwen we aan die samenleving.

Donderdagmiddag hielden we in onze school om 13.00u een minuut stilte om de slachtoffers van de terreuraanslagen in onze hoofdstad te herdenken.

Meer dan ooit zullen we ons inzetten om het pedagogisch project van onze school, waarvan SAMEN LEREN SAMENLEVEN hét sleutelbegrip is, te realiseren.

Onze leerlingen dromen van een mooie toekomt, van een mooie wereld. Laat ons er samen werk van maken.

Warme sfeerbeelden (van de afgelopen week) die illustreren hoe we in onze school SAMEN LEREN SAMENLEVEN proberen te realiseren, verschenen daarom vandaag op onze website: de allerkleinsten aan het sporten, de wereldwaterdag, het voetbaltornooi 5de en 6de leerjaar en de gemeentelijke opruimactie.

De toekomstshow: Vliegen als een vogel

30 december 2015

Hopsakee

30 december 2015

Kerstfeest in de klas

30 december 2015

Thema: Kerstmis

30 december 2015

Bewaren

Onze brieven in de kijker

Volg ons op

Link to my Facebook Page
Link to my Twitter Page
Link to my Youtube Page

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn