Home » Onze klassen » Onze lagere klassen » 4e leerjaar B

4e leerjaar B

De klas van Juf Charline Van Glabeke

Klik op de foto voor een grotere afbeelding

Robotdansen

1 oktober 2017

We leerden dansen als een robot. We haalden voor onze robotmoves onze inspiratie bij Baba Yega en andere bekende dansers. Nadat we in groepjes onze eigen dans ontwikkelden, mochten we deze showen op het grote podium.

De Gavers te Harelbeke

1 oktober 2017

In De Gavers maakten we kennis met de plaatselijke fauna en flora.

Verjaardagskalender in de klas

10 september 2017

Luchtballonnen maken met papier-maché

10 september 2017

Tijdens de eerste dagen van het schooljaar werkten we voor muzische rond het thema ‘the sky is the limit’. We maakten per groepje een luchtballon uit papier-maché. Het werd een leuke en ‘kleverige’ namiddag.

De ballonnen, die nu nog wat moeten drogen, zullen we ook nog in allerlei mooie kleuren schilderen. Daarna zullen we er onze zelf geweven mandjes aan bevestigen. Het worden echte pareltjes.

Ook om onze klasdeur te versieren werkten we rond het thema ‘the sky is the limit’. Benieuwd naar onze kunstwerkjes? Kom gerust langs op onze onthaalavond om deze te bewonderen.

De eerste schooldag: 1 september 2017

2 september 2017

De eerste schooldag is alweer achter de rug. Elk jaar is deze gelegenheid opnieuw een spannend moment voor de leerlingen, de ouders én voor de schoolteamleden. Alle 465 leerlingen werden gisteren in een kleurrijke & warme ontvangst verwelkomd door de leden van het Oudercomité. De dertig nieuwe leerlingen werden extra in de bloemetjes gezet.

Ook dit jaar willen we ervoor zorgen dat elke leerling met veel plezier & met een grote portie leergierigheid naar school komt. Daarvoor zullen alle schoolteamleden elke dag opnieuw hun uiterste best doen om een omgeving te creëren waar alle kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn en hun talenten verder te kunnen ontplooien.

Verspreid jij onze missie verder? Want we kunnen dit alleen samen waarmaken.

Alle informatie op een ‘n rijtje

18 april 2017

Lees hier alle informatie over onze OPEN DAGEN.

Affiche OPEN DAGEN 2017

Zee- en bosklas

4 juni 2016

De zee- en bosklassers zijn na een zeer rijke ervaring terug thuis. Bedankt aan alle leerkrachten & begeleiders om deze onvergetelijke week te coördineren.

Samen leren samenleven

26 maart 2016

SamenLerenSamenleven-magenta-2lijnen

Dinsdag 22 maart was een zwarte dag. Verbijstering, afschuw, verdriet. We zijn erg geschokt en geraakt door de gebeurtenissen en leven mee met alle getroffen families.

Maar, we geven niet op. Nooit. Samen komen we dit te boven. Schouder aan schouder bouwen we aan die samenleving.

Donderdagmiddag hielden we in onze school om 13.00u een minuut stilte om de slachtoffers van de terreuraanslagen in onze hoofdstad te herdenken.

Meer dan ooit zullen we ons inzetten om het pedagogisch project van onze school, waarvan SAMEN LEREN SAMENLEVEN hét sleutelbegrip is, te realiseren.

Onze leerlingen dromen van een mooie toekomt, van een mooie wereld. Laat ons er samen werk van maken.

Warme sfeerbeelden (van de afgelopen week) die illustreren hoe we in onze school SAMEN LEREN SAMENLEVEN proberen te realiseren, verschenen daarom vandaag op onze website: de allerkleinsten aan het sporten, de wereldwaterdag, het voetbaltornooi 5de en 6de leerjaar en de gemeentelijke opruimactie.

Senioren in De Toekomst

23 februari 2016

De bewoners van woon-zorghuis Ter Meersch namen terug plaats achter onze schoolbanken. In de vierde leerjaren was er een kookactiviteit aan de gang.

 

 

Volg ons op…

Onze klassen op Facebook

JA JB JC K3AB
1A 1B 2A 2B 2C
3A 3B 3C 4AB  
5AB 5C 6ABC
Zedenleer
Opvang OKEE
K2AB en godsdienst hebben een actuele klaspagina

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn