Home » Onze klassen » Onze lagere klassen » 6e leerjaar C

6e leerjaar C

De klas van Juf Elina Blondeel

Klik op de foto voor een grotere afbeelding

Wij werken aan de toekomst

Om mee te zijn in de digitale wereld zijn wij aan het experimenteren met een klaspagina op Facebook. Volg ons, vind ons leuk en deel naar hartenlust 🙂

0712 Ssstttt… het zijn examens. Veel succes!

7 december 2017

Sssssttttt…. het zijn examens voor onze “oudste” leerlingen in onze school. We wensen alle leerlingen veel succes.
“De informatiebrief examens” voor de leerlingen uit de vijfde en zesde leerjaren staat op onze website (zie rubriek “Onze brieven in de kijker”).

 

Een fijn kerkbezoek voor de eerste leerjaren !

5 november 2017

De leerlingen van het eerste leerjaar snuisterden vol interesse in het kerkgebouw ! Ze ontdekten veel nieuwe dingen ! Hun vraagjes werden beantwoord.

Eerste meetles in L6

11 september 2017

Vandaag mochten we verschillende meetopdrachten echt uitvoeren: de omtrek van een wiel, met een meetwiel de oppervlakte van de speelplaats uitrekenen, onze eigen lengte meten en noteren in een staafdiagram, … Dit mochten we op verschillende locaties doen. We verdeelden de taken: groepsleider, tijdsbewaker, verslaggever en materiaalmeester. Natuurlijk moesten we allemaal wel meedoen én meedenken.

Dit alles was ook haalbaar dankzij de hulp van onze vrijwilligers: Maren, Cécile, Sofie en Jean-Noël. Waarvoor een welgemeende dank u !

De eerste schooldag: 1 september 2017

2 september 2017

De eerste schooldag is alweer achter de rug. Elk jaar is deze gelegenheid opnieuw een spannend moment voor de leerlingen, de ouders én voor de schoolteamleden. Alle 465 leerlingen werden gisteren in een kleurrijke & warme ontvangst verwelkomd door de leden van het Oudercomité. De dertig nieuwe leerlingen werden extra in de bloemetjes gezet.

Ook dit jaar willen we ervoor zorgen dat elke leerling met veel plezier & met een grote portie leergierigheid naar school komt. Daarvoor zullen alle schoolteamleden elke dag opnieuw hun uiterste best doen om een omgeving te creëren waar alle kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn en hun talenten verder te kunnen ontplooien.

Verspreid jij onze missie verder? Want we kunnen dit alleen samen waarmaken.

Auto’s wassen voor het goede doel !

8 juni 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar zetten zich heel hard in om alle auto’s te wassen ! Ze gaven het niet op ondanks het snikhete weer ! Ze toonden engagement en verantwoordelijkheid ! Tof !

Grandioos nieuws: vier leerlingen werden winnaars van De Grote Nationale Schrijfwedstrijd

2 juni 2017

Uit de meer dan duizend inzendingen werden vier leerlingen uit onze zesde leerjaren winnaars en kunnen vanaf nu zeggen dat ze “een bekende schrijver” zijn: Anouk Lampole, Louise Desmet, Evi Taffeirne en Maro Van Cauwenberghe. Alle geselecteerde verhalen werden gebundeld in het boek ‘Recht op leuker lezen – Verhalen uit de Boomhut’. Op woensdagnamiddag 31 mei werden onze vier leerlingen door Q-music presentator Wim Oosterlinck en vicepremier Alexander De Croo in het Muntpunt te Brussel in de bloemetjes gezet.

Proclamatie leerlingen zesde leerjaren: DEEL 1

29 juni 2016

Gisteren vond de wervelende afscheidsshow en de officiële diploma-uitreiking plaats van onze 62 leerlingen uit de zesde leerjaren.

Bekijk hier de foto’s van de heer Pascal Vanelstlande.

Er volgen binnenkort nog andere foto’s en filmpjes.

Proclamatie 2016 brief voor de ouders zesde leerjaar

21 juni 2016

Download hier de brief ivm de proclamatie ( 5 pagina’s)

Proclamatie 2016 brief voor de ouders zesde leerjaar

screenshot-www bsdetoekomst be 2016-06-21 10-11-19

Bewaren

De OVSG-toetsen zijn aangekomen

16 juni 2016

De OVSG-toetsen in het zesde leerjaar zijn toetsen die niet door onze leerkrachten zijn opgesteld, maar door het Onderwijssecretariaat Voor het Stedelijk en Gemeentelijk onderwijs (OVSG),

waardoor we duidelijk kunnen bewijzen dat onze leerlingen op het einde van de basisschool wel degelijk de eindtermen (die voor ALLE scholen in Vlaanderen IDENTIEK zijn) bereikt hebben.

 

Meetcircuit 5de en 6de leerjaar

17 april 2016

Volg ons op…

Onze klassen op Facebook

JA JB JC K3AB
1A 1B 2A 2B 2C
3A 3B 3C 4AB  
5AB 5C 6ABC
Zedenleer
Opvang OKEE
K2AB en godsdienst hebben een actuele klaspagina

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn