Home » Onze klassen » Onze lagere klassen » 6e leerjaar A

6e leerjaar A

De klas van Juf Sofie Degezelle

Klik op de foto voor een grotere afbeelding

Wij werken aan de toekomst

Om mee te zijn in de digitale wereld zijn wij aan het experimenteren met een klaspagina op Facebook. Volg ons, vind ons leuk en deel naar hartenlust 🙂

 

0712 Ssstttt… het zijn examens. Veel succes!

7 december 2017

Sssssttttt…. het zijn examens voor onze “oudste” leerlingen in onze school. We wensen alle leerlingen veel succes.
“De informatiebrief examens” voor de leerlingen uit de vijfde en zesde leerjaren staat op onze website (zie rubriek “Onze brieven in de kijker”).

 

Een fijn kerkbezoek voor de eerste leerjaren !

5 november 2017

De leerlingen van het eerste leerjaar snuisterden vol interesse in het kerkgebouw ! Ze ontdekten veel nieuwe dingen ! Hun vraagjes werden beantwoord.

Eerste meetles in L6

11 september 2017

Vandaag mochten we verschillende meetopdrachten echt uitvoeren: de omtrek van een wiel, met een meetwiel de oppervlakte van de speelplaats uitrekenen, onze eigen lengte meten en noteren in een staafdiagram, … Dit mochten we op verschillende locaties doen. We verdeelden de taken: groepsleider, tijdsbewaker, verslaggever en materiaalmeester. Natuurlijk moesten we allemaal wel meedoen én meedenken.

Dit alles was ook haalbaar dankzij de hulp van onze vrijwilligers: Maren, Cécile, Sofie en Jean-Noël. Waarvoor een welgemeende dank u !

L6 in samenwerking met Ubuntu @ Bothino

11 september 2017

 

De eerste schooldag: 1 september 2017

2 september 2017

De eerste schooldag is alweer achter de rug. Elk jaar is deze gelegenheid opnieuw een spannend moment voor de leerlingen, de ouders én voor de schoolteamleden. Alle 465 leerlingen werden gisteren in een kleurrijke & warme ontvangst verwelkomd door de leden van het Oudercomité. De dertig nieuwe leerlingen werden extra in de bloemetjes gezet.

Ook dit jaar willen we ervoor zorgen dat elke leerling met veel plezier & met een grote portie leergierigheid naar school komt. Daarvoor zullen alle schoolteamleden elke dag opnieuw hun uiterste best doen om een omgeving te creëren waar alle kinderen de ruimte krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn en hun talenten verder te kunnen ontplooien.

Verspreid jij onze missie verder? Want we kunnen dit alleen samen waarmaken.

Officiële proclamatie van onze zesdejaars op dinsdag 27 juni 2017: alle 467 foto’s

28 juni 2017

De 48 leerlingen uit de zesde leerjaren van onze school hebben hun loopbaan in het lager onderwijs bijna afgewerkt. Velen zetten negen jaar geleden hun eerste stapjes in de school en kregen naast de uitstekende voorbereiding op het secundair onderwijs ook voldoende tijd en ruimte om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, zich creatief uit te leven en aan sport te doen. Met deze stevige basis en vol gezonde nieuwsgierigheid zijn de 48 afscheid nemende leerlingen klaar voor de “grote school”.

Ons schoolteam wilde dit natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Daarom organiseerden we gisteren een uniek en wervelend afscheidsfeest waarop aan de leerlingen hun diploma officieel wordt uitgereikt door de schepen van onderwijs en de OCMW-voorzitter. Deze plechtigheid vond plaats in de polyvalente zaal van de school, gevolgd door een zeer uitgebreide en verzorgde receptie. Na de receptie bleven de leerlingen slapen op school. De keukenpersoneelsleden zorgden vervolgens deze morgen voor een schitterend en gezond ontbijt.

De OVSG-toetsen 2017 kwamen deze week aan: VEEL SUCCES

15 juni 2017

Elke basisschool is verplicht om de ontwikkelingsdoelen na te streven en de eindtermen te realiseren, d.w.z. dat er heel uitdrukkelijk is beschreven door de Minister van Onderwijs wat de leerlingen moeten kennen en kunnen op het einde van het zesde leerjaar. Dit is voor alle basisscholen in Vlaanderen (van alle onderwijsnetten) volledig hetzelfde. Daarvoor gebruiken we in onze school toetsen die logisch verbonden zijn met de methode van onderwijzen op onze school.

Op het einde van het zesde leerjaar doen we bovendien nog een speciale test door onze leerlingen de OVSG-toetsen te laten maken, dat zijn toetsen die niet door onze leerkrachten zijn opgesteld, maar door het Onderwijssecretariaat Voor het Stedelijk en Gemeentelijk onderwijs, waardoor dan duidelijk kan bewezen worden dat onze leerlingen op het einde van de basisschool wel degelijk de eindtermen bereikt hebben. De OVSG-toetsen zijn trouwens elk jaar anders.

De OVSG-toetsen kwamen deze week aan in onze school in gesloten dozen.

Auto’s wassen voor het goede doel !

8 juni 2017

De leerlingen van het zesde leerjaar zetten zich heel hard in om alle auto’s te wassen ! Ze gaven het niet op ondanks het snikhete weer ! Ze toonden engagement en verantwoordelijkheid ! Tof !

OVSG fietsexamen

5 juni 2017

Milieuboot @ L6

28 mei 2017

Wat een fantastische manier om informatie te ontdekken en verankeren 🙂

Muzische vorming @ L6

28 mei 2017

Mundo techniek L6

28 mei 2017

En smaken deed het!

OVSG techniek slot

28 mei 2017

Spelling

28 mei 2017

Spelling ‘the old fashion way’ 🙂

Gsm ophaalactie

28 mei 2017

Proficiat gasten! Een welverdiende beloning!!

Foto’s Plechtige Communie

24 april 2017

De foto’s zijn verkrijgbaar via www.fotografielosfeld.be .

Paswoord en usernaam: avelgem

Alle informatie op een ‘n rijtje

18 april 2017

Lees hier alle informatie over onze OPEN DAGEN.

Affiche OPEN DAGEN 2017

Zwerfvuil opruimen met L6

17 april 2017

Tableau vivant

17 april 2017

Guy Didelez een fantastisch auteur/verteller

17 april 2017

OVSG 2017 Techniek @ basisschool de toekomst

17 april 2017

Start to ‘Hoekenwerk’ @ L6

16 april 2017

Focusthema 7 @ L6

16 april 2017

We zijn goed bezig!

23 maart 2017

Dikketruiendag met onze hulp

18 februari 2017

Eerst ontwierpen wij affiches om de actie ‘dikketruiendag’ op school bekend te maken. Daarna gaven wij uitleg in alle klassen. Ten slotte mochten wij iedereen voorzien van een kopje warme chocolademelk op dikketruiendag.

OVSG 2017 Muzische vorming

18 februari 2017

Bijna klaar voor het middelbaar

18 februari 2017

Brenda van het CLB kwam ons deze week extra uitleg geven over het reilen en zeilen in het middelbaar.

Focusthema 4 @ L6

18 februari 2017

Morgen (vrijdag) gaan we langlaufen

26 januari 2017

De leerlingen uit de zesde leerjaren gaan morgen langlaufen. De info werd reeds bezorgd via de inschrijvingsbrief. Maar vandaag wordt nog een herinnering bezorgd.

figuur_ski

Langlaufen…?

18 januari 2017

Beste ouders en kinderen, wij zijn zoals jullie weten, volop bezig met het proberen te regelen om te kunnen gaan langlaufen. Aangezien de vraag heel groot is en de plaatsen beperkt, hebben we nog geen plaatsje kunnen bemachtigen. Wij doen er alles aan om onze wintersportdag te laten doorgaan. Duimen jullie mee?

Groetjes,

juf Sofie en juf Vanessa

Volg ons op…

Onze klassen op Facebook

JA JB JC K3AB
1A 1B 2A 2B 2C
3A 3B 3C 4AB  
5AB 5C 6ABC
Zedenleer
Opvang OKEE
K2AB en godsdienst hebben een actuele klaspagina

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn