Home » Onze school

Het zorgteam
Juf Inneke, juf Julie en juf Corry

Onze school

Avelgem ligt in het zuiden van West-Vlaanderen tussen Kortrijk en Oudenaarde en heel dicht bij de Kluisberg en de Kwaremont. Wij bevinden ons in een landelijke gemeente langs de Schelde. Avelgem bestaat uit Kerkhove, Waarmaarde, Avelgem, Outrijve en Bossuit. (ongeveer 10 000 inwoners).

Onze school telt één vestigingsplaats. Op onze campus bevindt zicht naast de Middenschool, het Koninklijk Atheneum, het Centrum voor Volwassenenonderwijs ook het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB).

Op ons schooldomein staan twee losstaande gebouwen waar zowel alle kleuterklassen als het opvanglokaal gehuisvest zijn. In beide gebouwen is ook een speelzaal, een opberglokaal en een sanitaire ruimte voorzien.

Het lager onderwijs bevindt zich in een apart gebouw. Op het gelijkvloers bevindt zich: het kantoor van de directeur & de administratieve medewerkers, het kantoor van de zorgcoördinator, de lerarenkamer, het kopieerlokaal, het EHBO-lokaal, de sportzaal, de polyvalente zaal, de sanitaire ruimte, het schoolrestaurant en de mediatheek.

Op de eerste verdieping is er plaats voor de eerste & tweede leerjaren, een sanitaire ruimte, het lokaal van de leden van het zorgteam, het lokaal protestantse godsdienst en het lokaal niet-confessionele zedenleer.

De lokalen van de derde, vierde, vijfde & zesde leerjaren, het computerlokaal en lokaal rooms-katholieke godsdienst bevinden zich op de tweede verdieping.

Op ons schooldomein zijn er in totaal 5 speelplaatsen: een speeltuintje voor de peuter- en eerste kleuterklassen (bij droog en zomers weer), een kleuterspeelplaats met speeltuig, een speelplaats voor de eerste en tweede leerjaren met speeltuig, een speelplaats voor de derde, vierde en vijfde leerjaren met speeltuig en een aparte speelplaats voor de zesde leerjaren.

Neem een kijkje in basisschool De Toekomst :

Wat eten we vandaag ?

• 22 maart 2019