Home » Onze school

Binnenkort

Basisschool De Toekomst
Kerkhofstraat 51
8580 Avelgem
T 056 65 01 40
T 056 65 01 41
info@bsdetoekomst.be

De zorgcoördinator
Juf Annelies
M 0478 69 67 78
T 056 65 01 45
annelies.anckaert@bsdetoekomst.be

Het zorgteam
Juf Inneke, juf Julie en juf Corry
T 056 65 01 48

Onze school

Avelgem ligt in het zuiden van West-Vlaanderen tussen Kortrijk en Oudenaarde en heel dicht bij de Kluisberg en de Kwaremont. Wij bevinden ons in een landelijke gemeente langs de Schelde. Avelgem bestaat uit Kerkhove, Waarmaarde, Avelgem, Outrijve en Bossuit. (ongeveer 10 000 inwoners).

Onze school telt één vestigingsplaats. Op onze campus bevindt zicht naast de Middenschool, het Koninklijk Atheneum, het Centrum voor Volwassenenonderwijs ook het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB).

Op ons schooldomein staan twee losstaande gebouwen waar zowel alle kleuterklassen als het opvanglokaal gehuisvest zijn. In beide gebouwen is ook een speelzaal, een opberglokaal en een sanitaire ruimte voorzien.

Het lager onderwijs bevindt zich in een apart gebouw. Op het gelijkvloers bevindt zich: het kantoor van de directeur & de administratieve medewerkers, het kantoor van de zorgcoördinator, de lerarenkamer, het kopieerlokaal, het EHBO-lokaal, de sportzaal, de polyvalente zaal, de sanitaire ruimte, het schoolrestaurant en de mediatheek.

Op de eerste verdieping is er plaats voor de eerste & tweede leerjaren, een sanitaire ruimte, het lokaal van de leden van het zorgteam, het lokaal protestantse godsdienst en het lokaal niet-confessionele zedenleer.

De lokalen van de derde, vierde, vijfde & zesde leerjaren, het computerlokaal en lokaal rooms-katholieke godsdienst bevinden zich op de tweede verdieping.

Op ons schooldomein zijn er in totaal 5 speelplaatsen: een speeltuintje voor de peuter- en eerste kleuterklassen (bij droog en zomers weer), een kleuterspeelplaats met speeltuig, een speelplaats voor de eerste en tweede leerjaren met speeltuig, een speelplaats voor de derde, vierde en vijfde leerjaren met speeltuig en een aparte speelplaats voor de zesde leerjaren.

Neem een kijkje in basisschool De Toekomst :

 

Volg ons op…

Onze klassen op Facebook

JA JB JC K3AB
1A 1B 2A 2B 2C
3A 3B 3C 4AB  
5AB 5C 6ABC
Zedenleer
Opvang OKEE
K2AB en godsdienst hebben een actuele klaspagina

Ons digitaal leerplatform

Onze gevoelensbus

Hoe voel ik me op school ?

CLB chat

CLBchat-uren2017
Nieuwe uren !
op maandag, dinsdag en donderdag van 17 uur tot 21 uur
op woensdag van 14 uur tot 21 uur.

Ziek…. ? Onze nodige documenten

ziek_zijn