Home » Onze school » Onze visie

Onze visie

Op onze school willen we niet alleen kennis overdragen. Wij willen jonge mensen vormen en begeleiden op hun weg naar volwassenheid, zodat ze in de samenleving van morgen ten volle hun verantwoordelijkheid kunnen opnemen tegenover zichzelf en tegenover de gemeenschap.

We willen de kinderen ook leren opkomen voor collectieve belangen, zonder afbreuk te doen aan hun fundamentele vrijheden en rechten.

Onze leerlingen willen we ook voorbereiden op het leven in een interculturele en pluralistische samenleving. Daarbij werken we in een geest van verdraagzaamheid en van eerbied voor de opvatting van anderen.

Alle kinderen alle kansen geven om zich zo volledig mogelijk te kunnen ontplooien. In basisschool De Toekomst staat het kind als uniek individu centraal met zijn noden, behoeften, verlangens, fysische conditie, mogelijkheden en eventuele beperktheden vanuit zijn milieu of aanleg.

In onze school kiezen we dan ook voor een kindgericht onderwijsconcept met als doel ieder kind optimaal te begeleiden en volgens zijn eigen mogelijkheden ontwikkelingskansen te bieden, zodat het kan opgroeien als een gelukkig, positief denkende jongere met een blijvende intellectuele nieuwsgierigheid en zin voor studie en vorming.

Bij ons is elke leerling een VIP In basisschool De Toekomst streven we naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke leerling is voor ons een unieke persoonlijkheid met eigen interesses en ambities. Ons gedreven schoolteam werkt aan de intellectuele en creatieve ontplooiing van elke persoonlijkheid in wording.

vip
Veelzijdige Intelligente Persoonlijkheid